Woning zoeken
Zoeken

Hoe werkt het

Inkomensnorm voor huurders

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning hanteren wij een inkomenseis. Dit houdt in dat het bruto maandsalaris minimaal 4 keer de totale huur moet bedragen. Eventuele betalingsverplichtingen (zoals alimentatie, persoonlijke leningen e.d.) worden op het inkomen in mindering gebracht.

Indien niet aan de inkomenseis wordt voldaan bestaat toch de mogelijkheid om voor een woning in aanmerking te komen. Er zijn 2 mogelijkheden:

1. Een verhoogde waarborgsom. Deze waarborgsom dient voldaan te worden aan de verhuurder en geldt als zekerheid voor de verhuurder. Bij correcte oplevering ontvangt u de waarborgsom weer terug.

2. Een andere mogelijkheid is een "borgstelling". Bij een borgstelling staat een ander persoon (ouders, familielid etc.) garant voor de huurder. Deze persoon voldoet wel aan de gestelde inkomensnorm (het bruto gezamenlijk maandsalaris bedraagt minimaal 5 keer de totale huur).

De kosten voor het screenen van de borgstellers en het opstellen van een borgstellingsverklaring bedragen € 65,- (inclusief BTW).

Kosten

Om een woning te kunnen huren zal u een screening moeten ondergaan. Deze screening kunnen wij zelf doen of zal worden uitbesteed als de verhuurder dit wens. De kosten voor deze screening zijn eenmalig € 395,-

Direct zoeken

  1. U zoekt op de website van Tijdelijk Twee Woningen naar een woning die past bij uw woonwensen
  2. U schrijft zich in als huurder op de website van Tijdelijk Twee Woningen (u kunt namelijk niet reageren op woningen zonder ingeschreven te staan). Inschrijven is gratis!
  3. Wanneer een passende woning is gevonden reageert u op deze woning.
  4. Tijdelijk Twee Woningen bevestigt de interesse en regelt een vrijblijvende bezichtiging van de woning.
  5. Indien wordt besloten de woning te huren dan regelt Tijdelijk Twee Woningen alle administratieve zaken waaronder het huurcontract. U dient hiervoor een aantal documenten aan te leveren, waaronder een kopie van een geldig legitimatiebewijs, recente loonstroken en een werkgeversverklaring. In geval van zelfstandig ondernemerschap is dit een recent jaaroverzicht en een boekhouders-/accountantsverklaring.
  6. Tijdelijk Twee Woningen voert een persoonsscreening uit, waaronder kredietwaardigheid, incasso's op naam en faillissementen.

 

 

 

 

 

Inschrijven

Inschrijven voor tijdelijke woonruimten

Inschrijven nieuwsbrief