Woning zoeken
Zoeken

Hoe werkt het?

Inkomensnorm voor huurders

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning hanteren wij een inkomenseis. Dit houdt in dat het bruto maandsalaris minimaal 4 keer de totale huur moet bedragen. Eventuele betalingsverplichtingen (zoals alimentatie, persoonlijke leningen e.d.) worden op het inkomen in mindering gebracht.

Indien niet aan de inkomenseis wordt voldaan bestaat toch de mogelijkheid om voor een woning in aanmerking te komen. Er zijn 2 mogelijkheden:

1. Een verhoogde waarborgsom. Deze waarborgsom dient voldaan te worden aan Tijdelijk Twee Woningen of verhuurder en geldt als zekerheid voor de verhuurder. Bij correcte oplevering ontvangt u de waarborgsom terug van Tijdelijk Twee Woningen of verhuurder.

2. Een andere mogelijkheid is een "borgstelling". Bij een borgstelling staat een ander persoon (in Nederland woonachtige ouders, familielid etc.) garant voor de huurder. Deze persoon voldoet wel aan de gestelde inkomensnorm (het bruto gezamenlijk maandsalaris bedraagt minimaal 5 keer de totale huur). Een borgsteller stelt zich garant voor maximaal 6 maanden huur.

De kosten voor het screenen van de borgstellers en het opstellen van een borgstellingsverklaring bedragen €65 ,- (inclusief BTW).

Direct zoeken

  1. U zoekt op de website van Tijdelijk Twee Woningen naar een woning die past bij uw woonwensen
  2. U schrijft zich in als huurder op de website van Tijdelijk Twee Woningen (u kunt namelijk niet reageren op woningen zonder ingeschreven te staan). Inschrijven is gratis!
  3. Wanneer een passende woning is gevonden reageert u op deze woning.
  4. Tijdelijk Twee Woningen bevestigt de interesse en regelt een vrijblijvende bezichtiging van de woning*.
  5. Indien wordt besloten de woning te huren dan regelt Tijdelijk Twee Woningen alle administratieve zaken waaronder het huurcontract. U dient hiervoor een aantal documenten aan te leveren, waaronder een kopie van een geldig legitimatiebewijs, recente loonstroken en een werkgeversverklaring. In geval van zelfstandig ondernemerschap is dit een recent jaaroverzicht en een boekhouders-/accountantsverklaring.
  6. Tijdelijk Twee Woningen voert een persoonsscreening uit, waaronder kredietwaardigheid, incasso's op naam en faillissementen.

 

* Vrijbijvende bezichtiging

Een woning kan te allen tijde kostenloos en vrijblijvend worden bezichtigd. Echter bij niet verschijnen op de afspraak of niet tijdige annulering (24 uur voor de afspraak) wordt € 50,- (incl. BTW) in rekening gebracht voor gemaakte kosten.

 

 

 

Inschrijven

Inschrijven voor tijdelijke woonruimten

Inschrijven nieuwsbrief