Woning zoeken
Zoeken

Huis verhuren

Tijdelijke verhuur van uw huis volgens de leegstandwet

Heeft u een huis gekocht, maar lukt het niet om uw oude woning te verkopen? Of wilt u graag een nieuw huis kopen, maar bent u bang dat u lang met uw oude woning blijft zitten? Dankzij de leegstandwet is het mogelijk om na aankoop van uw nieuwe woning uw oude woning tijdelijk te verhuren en uw dubbele woonlasten betaalbaar te houden. Toch knappen veel woningeigenaren af op de complexe procedures, zoals toestemming bank, vergunningen aanvraag en het vinden van een betrouwbare huurder. Ze blijven zitten met dubbele woonlasten. Door tijdelijke verhuur, ook wel overbruggingsverhuur, krijgt u weer financiële ruimte en kunt u rustig afwachten tot uw woning verkocht is. Uw makelaar kan zoals gebruikelijk doorgaan met alle verkoopactiviteiten.

Verhuren met toestemming hypotheekverstrekker

In de voorwaarden van de hypotheekakte staat beschreven dat verhuur zonder uitdrukkelijke toestemming niet is toegestaan. Indien u toch verhuurt zonder toestemming van uw hypotheekverstrekker, kan dit ernstige consequenties hebben voor onder andere uw verzekering. Door onze directe contacten bij een groot deel van de hypotheekverstrekkers in Nederland, kunnen wij deze aanvraag van goedkeuring van uw hypotheekverstrekker snel en adequaat regelen.

Verhuur eigen woning alleen aan betrouwbare huurder

TTW neemt dus vrijwel alle facetten van de tijdelijke verhuur van uw woning uit handen. Dat begint natuurlijk bij het vinden van een betrouwbare huurder die goed voor uw huis zorgt en bovendien elke maand netjes de huur betaalt. Ook uw makelaar kan uiteraard huurders vinden. Een gerenommeerde internationale organisatie zorgt voor zorgvuldige screening van de kanditaathuurder.

Bij het screenen van een kandidaathuurder controleren wij de identiteit van de persoon, kredietwaardigheid, gerechtelijke uitspraken uit het insolventieregister en eventuele incasso's op naam.

Tijdelijk Twee Woningen verhuurt uw woning via de leegstandwet. Daarmee komt huurbescherming van de huurder te vervallen en kunt u duidelijke afspraken maken over de huurperiode.

Nieuwe Wet Doorstroming huurmarkt

Wilt u uw woning of appartement verhuren via de nieuwe Wet Doorstroming huurmarkt 2015, lees dan hier verder

Expat verhuur

Gaat u tijdelijk naar het buitenland? Dan is verhuren via een diplomatenclausule wellicht iets voor u. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.